Reisverzekeringen vergelijken

Tegenwoordig is het voor bijna alle mensen van belang om er zich bewust van te zijn dat een ongeluk in de regel in een klein hoekje schuilt. Dat is tevens het situatie wanneer u er voor kiest om een reis te boeken. U kunt voor vertrek geconfronteerd worden met een niet verwachte geval waardoor u niet kunt vertrekken, maar alsook gedurende uw reis kunnen er zich acute problemen voordoen. Het aan gaan van de voordeligste reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Reisverzekeringen Vergelijken

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering betaalt schade die is ontstaan gedurende een trip. U heeft de gelegenheid om meer dan 1 zaken mee te verzekeren zoals: werelddekking, giraal geld en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze opties kunt u vaak een annuleringsverzekering aan gaan.

De meeste goederen worden tot een bepaald maximum betaald. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een goedkope reisverzekering heeft in de regel een (hoog) eigen gevaar of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de spullen of aanvullende rubrieken.

Waarom een reisverzekering?

Als u op trip gaat en u maakt een trip naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, hierdoor zou het kunnen dat u onvoorziene kosten moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuisgeld als u onverwacht ziek wordt of door een ongeval in het ziekenhuis komt. De kans dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. tevens andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere mogelijkheid op een accident.

Reisverzekering vergelijken en aan gaan: zo simpel doe je dat

Deze website heeft een duidelijke online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 50 kortlopende en doorlopende reisverzekeringen van 29 verzekeraars. Via deze website kun je heel makkelijk een reisverzekering vergelijken en afsluiten. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou voordelige verzekering hebt opgedoken, kun je meteen je reisverzekering aan gaan. Dat kan compleet online en je ziet meteen of je bent geaccepteerd voor de reisverzekering.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger?

Een doorlopende reisverzekering is sneller goedkoper dan een kortlopende dan je zou denken. Ga je met je hele gezin op reis, dan ligt het omslagpunt ruwweg bij een vakantie van twee weken. Ga je dus met je gezin 15 dagen of langer op reis? Het is waarschijnlijk dat een doorlopende reisverzekering goedkoper is. Voor een verzekering van één of 2 personen ligt de limiet op een week of 3. Ga je ook nog eens een aantal dagen even weg? Dan is de doorlopende reisverzekering alsook heel simpel een voordeligere keus. Sluit je tevens immer een annuleringsverzekering af? Dan is een doorlopende reisverzekering bijna altijd interessanter met een dekking voor annulering. Een doorlopende annuleringsverzekering is namelijk heel simpel voordeliger dan een kortlopende. Maak je bij ons een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je interessanter uit met een doorlopende? Dan geven we je acuut een seintje op deze website zodat je de goede keus kunt maken. Bekijk de voordelen van een doorlopende en kortlopende reisverzekering.

Als je langer dan 2 tot drie weken met vakantie gaat of vaker is het juist interessanter om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Bij gezinnen geldt het gewin in de premie nog sneller. Met deze verzekering ben je het gehele jaar door verzekerd en hoef je dus niet een expliciete datum op te geven. Zowel vakanties als weekendjes weg zijn hierbij gedekt en je hoeft niet elk jaar opnieuw deze reisverzekering aan te vragen, hij wordt automatisch verlengd.

Annulatie van tochtje door ziekte

In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om een tochtje te opzegging door een bepaalde ziekte of aandoening. Heeft u een annuleringsverzekering , dan kunt beschikken u altijd over deze mogelijkheid. Het bedrag dat u heeft vergoed voor uw trip zal in dit situatie dan tevens bijna compleet worden terugbetaald. Nagenoeg? Klopt, want er zijn altijd uitgaven die van het uitbetaalde bedrag worden afgetrokken. Wat veel consumenten bovendien niet weten is dat niet alleen ziekte bij de toerist zelf, maar ook bij familieleden tot in de 2de of 3de graad in het algemeen door een annuleringsverzekering worden vergoed. tevens wanneer er hiervan sprake is kan uw tochtje dan ook zonder probleem worden geannuleerd.

Wat bij overlijden van een familielid?

Een overlijden kan altijd gebeuren, zelfs op de meest onverwachte momenten. Is er sprake van een overlijden van een familielid tot in de 2de graad? In dat geval zal uw annuleringsverzekering tevens hier een goede tussenkomst in bieden. U dient er wel rekening mee te houden dat dit niet geldt voor wanneer bijvoorbeeld 1 van uw goedkopere vrienden komt te overlijden. In dat geval zult u er dan ook bij stil moeten blijven staan dat u zomaar het gehele bedrag van de geboekte trip kunt verliezen.

Professionele redenen aan basis van annulering

Er wordt altijd benadrukt dat een doorlopende reisverzekering geen tussenkomst biedt bij zakelijke reisjes naar het buitenland. Dat klopt ook, maar het betekent niet dat er geen enkele zakelijke betrekking invloed kan aanwenden op uw verzekering. op welk moment u bijvoorbeeld vakantiereis heeft aangevraagd, maar u ineens niet kunt vertrekken omdat de vervanger op uw werk onder andere plots ziek is geworden of een accident heeft gehad zal de annuleringsverzekering doorgaans te allen tijde een gepaste dekking voorzien. Op deze manier hoeft u dus nooit een commercieel risico te vrezen ten gevolge van een onvoorziene gebeurtenis op uw werk.

Doorlopende reisverzekering inclusief opzegging aan gaan

Bovenstaande maakt duidelijk dat het in tal van veel omstandigheden heel goed mogelijk is om het door u betaalde bedrag voor uw tochtje terug te krijgen van de verzekeraar waarbij de reis- en annuleringsverzekering werd afgesloten. Vooraleer u dit kunt doen zult u er zich tevens bewust van moeten zijn dat er niet immer in ieder geval een annuleringsverzekering wordt aangeboden bij een (doorlopende) reisverzekering. Deze los aan gaan of deze laten toevoegen aan de door u verstandige polis is in diverse wensen en behoeften dus gewenst. Om er zeker van te zijn dat uw doorlopende reisverzekering over een passende annuleringverzekering beschikt is het doen van een vergelijking vooraleer een doorlopende reisverzekering aan te gaan in ieder geval altijd een handige keus.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de trip welbeschouwd moet annuleren. onder andere door een probleem, ernstige ziekte of overlijden. Wil je je trip annuleren vanwege een geval die je al langere tijd zag aankomen? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.

Bij je reisverzekering is het tevens superhandig om een goede annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht je vakantie onverwacht niet door kunnen gaan, of gedurende de trip eerder afgebroken moeten worden, dan kun je met behulp van een annuleringsverzekering de onkosten vergoed krijgen. Je kunt kiezen voor een doorlopende annuleringsverzekering. Dat betekent dat je 36vijf dagen door gedekt bent, dus ook voor korte trips en weekendjes weg. heel veel verzekeraars vergoeden zelfs de uitgaven van een concertkaartje op welk moment je onverhoopt toch ook niet naar het concert kunt gaan. Een kortlopende annuleringsverzekering sluit je af bij een vakantie en is tevens alleen geldig voor die ene vakantie.

Veel personen denken op het moment nog immer dat het een mogelijkheid is om met een doorlopende reisverzekering een zekere vakantie te opzeggen wanneer zich niet verwachte omstandigheden aan het licht komen. Dat is ook in ieder geval niet het geval. U kunt aleen een vakantiereis annulatie zonder verlies van het betaalde bedrag wanneer u ook over een zogenaamde annuleringsverzekering beschikt. Dat is dus lang niet bij elke reisverzekering zo, in tegendeel. Wilt u er totaal zeker van zijn dat u ook bij met name ziekte gebruikelijk uw vakantie zonder onkosten kunt annuleren? In dat situatie is het compleet gewenst om even de informatie op deze pagina aandachtig te bekijken.

Wat kost een annuleringsverzekering ?

Wat een annuleringsverzekering kost, hangt af van de totale onkosten van je tochtje. De kosten van een annuleringsverzekering is meestal tussen de vijf en zes procent van de totale reizen om. Daar komen tevens nog poliskosten en assurantiebelasting bij. Hoe hoger de tochtjes om, hoe meer maandprijs je dus betaalt voor je annuleringsverzekering.

Op wintersport met doorlopende reisverzekering

als u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering te kiezen zult u er Natuurlijk vanuit gaan dat deze alle mogelijke vakantiereizen indekt. Het is gebruikelijk bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen bescherming voorziet bij zakelijke reizen, maar alsook bepaalde vakanties waar een hoger dreiging aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Ten tijde van een wintersportvakantie loopt u als vakantieganger een groter bedreiging om enkele botten te breken en dat dreiging wil de verzekeringsmaatschappij lang niet te allen tijde ten minste indekken. voordat op sneeuwvakantie te weggaan is het dan alsook te allen tijde belangrijk om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een bepaalde reis al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting verzekerd of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen op welk moment u op sneeuwvakantie gaat is welke spullen nu exact is verzekerd en welke niet. Veel consumenten weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt ten minste onder de verzekerde bagage. Dat houdt in, mocht uw materiaal onderweg naar uw vakantiebestemming zelf verliezen, dan kan zal uw reisverzekering hier gepaste maatregelen toe nemen om u te vergoeden. U dient er uiteraard wel rekening mee te houden dat niet het volledige prijs van aankoop van het materiaal zal worden uitbetaald. Tevens zijn er altijd maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te checken in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

indien u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering te kiezen die eveneens een bescherming voorziet in het situatie van wintersport, dan kunt u in de regel rekenen op veel meer dekkingen dan u in eerste instantie denkt. Wat bijvoorbeeld met de kosten die u heeft gemaakt voor het aankopen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw vakantiereis? op welk moment u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij ongelukken), dan zult u merken dat alsook deze geld zijn gedekt. Vanzelfsprekend geldt ook hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde kosten terug zult ontvangen, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportbescherming bij doorlopende reisverzekering

Voorgenoemde informatie is aleen van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die beschikt over een wintersportdekking. Het is een mogelijkheid dat de reisverzekering die u heeft afgesloten ten minste over een dergelijke bescherming beschikt, maar de gelegenheid is ook reëel dat, dat niet het situatie is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u de voorwaarden lezen van uw verzekeringspolis. Wanneer u merkt dat uw doorlopende reisverzekering standaard niet over een dergelijke bescherming beschikt, maar u toch ook de wintersport wenst te dekken kan dit in het algemeen immer tegen een bepaalde meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende kalenderjaar te kiezen en heeft u een sneeuwvakantie in de agenda staan? In dat geval is het de extra tijd waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportbescherming te vergelijken vooraleer een definitieve keuze te maken!

Tips: geld besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Bedenk dan goed of je zekere beschermingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan dekking voor medische kosten (soms heb je die ook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze tips en zorg dat je niet twee keer|dubbel} gedekt bent. Meestal kun je door goed te kijken naar je dekkingen veel uitsparen.

Hoogste tegemoetkomingen reisverzekering

Het liefste heb je je reisverzekering compleet niet nodig, maar als er per slot van rekening wat gebeurt wil je graag dat de gebreken in enkele stappen wordt uitgekeerd en afgehandeld. Vind je een bepaalde dekking erg cruciaal bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor fotocamera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste vergoedingen. Dan weet je zeker dat je bij de best passende reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering alsook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de reis op de keper beschouwd moet annuleren. Als je je reis onder andere door een ongeval, ziekte of overlijden moet opzeggen kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf op te zeggen als gevolg van zekere omstandigheden. Ook als je door bepaalde gebeurtenissen tijdens je vakantie gedwongen bent om naar huis te gaan, worden de laatste vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de expliciete voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk detail vergoeden.

Tevens met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele 12 maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Afzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering beëindigen kun je schriftelijk bij jouw huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de beste reisverzekering vinden. Zo gemakkelijk is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via deze website.

Reisverzekering

Reisverzekering regelen: zo easy doe je dat

Onze website heeft een brede online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 89 verscheidene verzekeringen van 36 verzekeraars. Via onze website kun je heel eenvoudig een annuleringsverzekering of reisverzekering vergelijken en afsluiten. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou meest bruikbare verzekering hebt geselecteerd kun je ogenblikkelijk je reisverzekering afsluiten. Dat kan compleet online en je ziet gauw of je bent goedgekeurd voor de reisverzekering.

Wat beïnvloedt de kosten van een reisverzekering?

De premie van je reisverzekering wordt door een aantal opties beïnvloed:

De vakantiereis duur: voor een weekendje weg betaal je minder kosten dan voor een lange vakantie van vier weken.

De dekking: kies je voor alleen een basisdekking dan betaal je een stuk minder premie dan wanneer je je alsook verzekert voor onder andere hoogrisico sporten en pechhulp.

De bestemming: ga je op trip naar een ver land buiten Europa dan betaal je meer premie.

Aantal personen op de polis: als je alleen een reisverzekering voor jezelf afsluit, is dat natuurlijk voordeliger dan op welk moment je ook gezinsleden meeverzekert.

De verzekeraar: premies verschillen per verzekeraar, ook al kies je voor dezelfde dekking.

De goedkoopste reisverzekering: bespaar met onze tips

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je bepaalde dekkingen echt nodig hebt. wellicht heb je geneeskundige kosten al bij je zorgverzekering meeverzekerd of pechhulp bij je autoverzekering. Hetzelfde geldt voor een ongevallenverzekering. Bekijk onze suggesties en voorkom dat je je dubbel verzekert. Hiermee bespaar je veel geld en sluit je een beste reisverzekering af.

Scroll to top