Reisverzekeringen vergelijken

Tegenwoordig is het voor veel mensen van belang om er zich van te vergewissen dat een ongeluk meestal in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het geval op welk moment u er voor kiest om een vakantie te boeken. U kunt voor vertrekken er mee te maken krijgen met een plotselinge situatie waarmee u niet van huis kunt gaan, maar ook ten tijde van uw tochtje kunnen er zich acute problemen voordoen. Het afsluiten van een voordelige reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Reisverzekeringen Vergelijken

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering dekt ongemakken die is ontstaan gedurende een vakantiereis. U heeft de optie om meer dan een categorieën mee te verzekeren zoals: ongevallen, , giraal geld en waardepapier, vervangende auto bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze opties kunt u meestal een annuleringsverzekering afsluiten.

Verscheidene zaken worden tot een bepaald maximum vergoed. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een meest bekende reisverzekering heeft meestal een (hoog) eigen risico of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de artikelen of aanvullende goederen.

Waarom een reisverzekering?

Als u op trip gaat en u maakt een tochtje naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, dit kan de reden zijn dat u extra uitgaven moet uitgeven. Denk ook aan de ziekenhuiskosten als u onverhoopt ziek wordt of door een accident in het hospitaal komt. De mogelijkheid dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. ook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere kans op een accident.

Wat is voor u de beste reisverzekering?

Dat het afsluiten van een reisverzekering voor uw tochtje interessant is hoeven we u ongetwijfeld niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter een goede reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een keus maken uit 2 opties. We onderscheiden op dit vlak de tijdelijke- of kortlopende reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste optie is verstandig indien u er voor kiest om slechts 1 maal per 12 maanden op vakantiereis te gaan. In dat geval is een reisverzekering doorlopend aan gaan financieel namelijk niet zo voordelig. Een kortlopende reisverzekering gaat wel in op de datum van vertrekken en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht binnen hetzelfde 12 maanden nog een niet verwachte vakantiereis? In dat geval zult u nog eens een aparte, tijdelijke- of kortlopende reisverzekering moeten aan gaan.

Op welk moment is een reisverzekering doorlopend afsluiten interessant?

Een goede reisverzekering is er één die compleet is afgestemd op uw situatie. Allicht is een bekendste reisverzekering afsluiten leuk, maar wanneer deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al in enkele stappen verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend aan gaan is dan alsook veruit de voordeligste keuzemogelijkheid voor mensen die er voor kiezen om regelmatig per 12 maanden andere oorden op te zoeken. Vanaf het geval dat u meer dan twee keer per twaalf maanden op vakantie gaat (hetzij een zomervakantie, een wintersporttochtje of standaard een citytrip) is het met het oog op geld slimmer om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering afsluiten door te vergelijken? Een goede en de beste reisverzekering in 1 afsluiten is goed mogelijk.

Tijdelijke- of kortlopende reisverzekering, immer een voordeligere keus?

In de speurtocht naar een goedkopere reisverzekering kijken veel consumenten welbeschouwd echt in de richting van een tijdelijke reisverzekering. Allicht is een dergelijk type verzekering voordeliger in vergelijking met de doorlopende reisverzekering, maar ze dient wel per ondernomen vakantie te worden afgesloten. Hier knelt een zeer belangrijk schoentje. indien u slechts één of 2 maal per jaar op vakantie gaat is dit type van reisverzekering over het algemeen voldoende. Maar zodra er meerdere reizen worden ondernomen is dit niet langer het situatie en kan het met het oog op geld veel handiger zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering.

Het merendeel van de mensen die op vakantiereis gaan kiezen er Vandaagdedag voor om een reisverzekering af te sluiten. Wanneer u er slechts 1 maal in het kalenderjaar voor kiest om een trip te ondernemen kunnen we gerust stellen dat het afsluiten van een tijdelijke reisverzekering in deze geval het beste is. U kiest dan toch voor een goede verzekering die van start gaat op de dag van afreizen en eindigt op welk moment u terug bent. Gedurende uw volledige verblijf in het buitenland bent u dus uitstekend verzekerd.

Het is logisch dat u als klant altijd zeker zult willen kunnen zijn van de voordeligste reisverzekeringvoor uw situatie. mits u slechts één maal per jaar op trip gaat zal de kortlopende reisverzekering voor u dan tevens immer bekendste gelegenheid zijn. Bij deze de goedkoopste reisverzekering kunt u rekenen op een betaalbare verzekeringsmaandprijs waardoor deze voor iedereen financieel haalbaar is. Bovendien betreft het te allen tijde de goedkoopste reisverzekering omdat alle mogelijke dekkingen die u wenst voor tijdens uw vakantie worden aangeboden.

Een tijdelijke- of kortlopende reisverzekering is de meest optimaleverzekering voor natuurlijke personen of gezinnen die één of maximaal twee keer per twaalf maanden op vakantie gaan. Dan moet er dan nog gedacht worden aan de waarde van de vakantiereis die moet worden gedekt. Van zodra u 2 keer op vaker per twaalf maanden een stedentrip of langere vakantie onderneemt wordt het een heel ander verhaal. Op dat ogenblik is een reisverzekering doorlopend aan gaan toch financieel over het algemeen heel wat voordeliger.

Bovendien weet u in bovenstaand situatie precies over welke beschermingen u kunt beschikken waarmee u zich hier geen zorgen meer om hoeft te maken. Let wel, bij een doorlopende reisverzekering is het altijd important om er rekening mee te houden dat de gezamenlijk gedekte waarde van al uw vakanties op jaarbasis niet wordt overschreden. Is dat wel het situatie en gebeurt er iets gedurende uw vakantiereis, dan zult u alsnog voor het merendeel van de onkosten zelf moeten opdraaien. ook dit is dan tevens zeker iets waar u de nodige tijd aan zult willen geven.

Opzeggen van tochtje door ziekte

In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om een trip te annulatie ten gevolge van een zekere ziekte of aandoening. Heeft u een annuleringsverzekering , dan beschikt u altijd over deze mogelijkheid. Het bedrag dat u heeft betaald voor uw reis zal in dit geval dan alsook nagenoeg totaal worden terugbetaald. Bijna? Klopt, want er zijn immer uitgaven die van het uitbetaalde bedrag worden ingehouden. Wat veel consumenten bovendien niet weten is dat niet alleen ziekte bij de vakantieganger zelf, maar alsook bij familieleden tot in de 2de ofwel 3de graad doorgaans door een annuleringsverzekering worden betaald. alsook wanneer er hiervan sprake is kan uw tochtje dan ook zonder probleem worden geannuleerd.

Wat bij overlijden van een familielid?

Een overlijden kan te allen tijde gebeuren, zelfs op de meest plotse momenten. Is er sprake van een overlijden van een familielid tot in de 2de graad? In dat situatie zal uw annuleringsverzekering alsook hier een hele goede tussenkomst in bieden. U dient er wel rekening mee te houden dat dit niet geldt voor wanneer bijvoorbeeld één van uw voordeligste vrienden komt te overlijden. In dat situatie zult u er dan tevens bij stil moeten blijven staan dat u zomaar het gehele bedrag van de geplande tochtje kunt verliezen.

Professionele redenen aan basis van annulering

Er wordt te allen tijde benadrukt dat een doorlopende reisverzekering geen tussenkomst biedt bij zakelijke uitstappen naar het buitenland. Dat klopt ook, maar het betekent niet dat er geen enkele zakelijke betrekking invloed kan verrichten op uw verzekering. op welk moment u onder andere vakantiereis heeft aangevraagd, maar u ineens niet kunt vertrek omdat de vervanger op uw werk bijvoorbeeld plots ziek is geworden of een accident heeft gehad zal de annuleringsverzekering doorgaans altijd een gepaste dekking voorzien. Op deze wijze hoeft u dus nooit een commercieel perikel te vrezen ten gevolge van een onvoorziene gebeurtenis op uw werk.

Doorlopende reisverzekering inclusief annulering afsluiten

Bovenstaande legt uit dat het in tal van diverse omstandigheden goed een mogelijkheid is om het door u betaalde bedrag voor uw reis terug te krijgen van de verzekeraar waarbij de reis- en annuleringsverzekering werd afgesloten. Vooraleer u dit kunt doen zult u er zich evenwel bewust van moeten zijn dat er niet immer ten minste een annuleringsverzekering wordt geboden bij een (doorlopende) reisverzekering. Deze apart afsluiten of deze laten toevoegen aan de door u verstandige polis is in allerlei situaties dus gewenst. Om er zeker van te zijn dat uw doorlopende reisverzekering over een passende opzeggingverzekering kunt beschikken is het doen van een vergelijking alvorens een doorlopende reisverzekering aan te gaan in ieder geval te allen tijde een goede optie.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering betaalt de geld als je de trip toch ook moet annuleren. onder andere door een probleem, ziekte of overlijden. Wil je je vakantiereis opzegging vanwege een situatie die je al langere tijd zag aankomen? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.

Bij je reisverzekering is het tevens ideaal om een goede annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht je reis onverhoopt niet door kunnen gaan, of ten tijde van de vakantie eerder afgebroken moeten worden, dan kun je met behulp van een annuleringsverzekering de geld terug krijgen. Je kunt kiezen voor een doorlopende annuleringsverzekering. Dat betekent dat je het gehele jaar door verzekerd bent, dus tevens voor korte trips en weekendjes weg. enkele verzekeraars betalen zelfs de uitgaven van een toegangskaartje wanneer je onverwacht welbeschouwd niet naar het concert kunt gaan. Een kortlopende annuleringsverzekering sluit je af bij een vakantiereis en is ook alleen geldig voor die ene reis.

Veel consumenten denken tegenwoordig nog altijd dat het een mogelijkheid is om met een doorlopende reisverzekering een zekere trip te annuleren wanneer zich onvoorziene omstandigheden voordoen. Dat is tevens op zijn minst niet het geval. U kunt enkel een vakantiereis opzegging zonder verlies van het betaalde bedrag wanneer u eveneens over een zogenaamde annuleringsverzekering beschikt. Dat is dus lang niet bij elke reisverzekering zo, in tegendeel. Wilt u er gans zeker van zijn dat u alsook bij met name ziekte doorsnee uw vakantie zonder kosten kunt annuleren? In dat situatie is het volstrekt slim om even de gegevens op deze pagina aandachtig te bekijken.

Wat kost een annuleringsverzekering ?

Wat een annuleringsverzekering moet kosten, hangt af van de totale kosten van je vakantiereis. De kosten van een annuleringsverzekering is vrijwel altijd tussen de 5 en 6 procent van de totale vakantiereizen om. Daar komen alsook nog poliskosten en assurantiebelasting bij. Hoe hoger de reizen om, hoe meer premie je dus betaalt voor je annuleringsverzekering.

Wat is een multirisicoverzekering?

Op welk moment uw intentie is om om een reisverzekering af te sluiten kunt u telkens een optie maken tussen zeer veel opties. We onderscheiden op dit vlak de kortlopende van de doorlopende reisverzekering, maar daarnaast bestaat er alsook nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een dergelijke variant kunnen we de facto het best omschrijven als een batterij van verzekeringen. Het gaat hier niet alleen de standaard reisverzekering, ze wordt in het algemeen te allen tijde gebundeld met een speciale bescherming voor opzegging. Op deze manier kunt beschikken u dan alsook over een totaal pakket waardoor u sowieso probleemloos op vakantie weg kunt gaan. Bent u alsook wel geïnteresseerd in het afsluiten van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer informatie willen verwerven? Lees dan efficiënt verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u op een rijtje.

Tips: uitsparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Bedenk dan goed of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan bescherming voor medische kosten (misschien heb je die ook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), hulp bij autopech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze suggesties en zorg dat je niet 2 keer|dubbel} gedekt bent. Vaak kun je door goed te kijken naar je dekkingen veel geld besparen.

Maximale vergoedingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er uiteindelijk wat gebeurt wil je graag dat de schade simpel wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een bepaalde bescherming erg van betekenis bij je reisverzekering? Onder andere voor camera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de goedkooste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering vergoedt de onkosten als je de reis tenslotte moet annuleren. Als je je reis onder andere door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet opzegging kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf op te zeggen als resultaat van bepaalde omstandigheden. Ook als je door bepaalde omstandigheden lopende je vakantie verplicht bent om naar huis te gaan, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annulatie van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk detail vergoeden.

Tevens gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele 12 maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Annuleren oude reisverzekering

Je reisverzekering annuleren kun je per e-mail bij je huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de slimste reisverzekering vinden. Zo gemakkelijk is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via onze website.

Reisverzekering

Reisverzekering regelen: zo easy doe je dat

Onze website heeft een grote online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 89 verscheidene verzekeringen van 36 verzekeraars. Via hier kun je heel easy een annuleringsverzekering of reisverzekering vergelijken en aan gaan. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou meest goede verzekering hebt gevonden kun je stante pede jouw reisverzekering aan gaan. Dat kan compleet online en je ziet subiet of je bent goedgekeurd voor de reisverzekering.

Wat beïnvloedt de kosten van een reisverzekering?

De kosten van je reisverzekering wordt door enkele opties beïnvloed:

De vakantie duur: voor een weekendje weg betaal je minder kosten dan voor een lange vakantiereis van vier weken.

De dekking: kies je voor alleen een basisbescherming dan betaal je een stuk minder maandprijs dan op welk moment je jouw alsook verzekert voor bijvoorbeeld gevaarlijke sporten en pechhulp.

De bestemming: ga je op tochtje naar een ver land buiten Europa dan betaal je meer premie.

Aantal personen op de polis: als je alleen een reisverzekering voor jezelf afsluit, is dat absoluut goedkoper dan op welk moment je tevens gezinsleden meeverzekert.

De verzekeraar: premies verschillen per verzekeraar, alsook al kies je voor dezelfde dekking.

De de voordeligste reisverzekering: bespaar met onze tips

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je bepaalde dekkingen echt nodig hebt. misschien heb je medische uitgaven al bij je zorgverzekering meegedekt of hulp bij pech bij je autoverzekering. Hetzelfde geldt voor een ongevallenverzekering. Bekijk onze tips en voorkom dat je je dubbel verzekert. Hiermee bespaar je veel geld en sluit je een goedkopere reisverzekering af.

Scroll to top